ua en ru

У Маріуполі двох чоловіків засудили до 8,5 років за причетність до підриву мостів

У Маріуполі двох чоловіків засудили до 8,5 років за причетність до підриву мостів Фото: Іллічівський райсуд м. Маріуполя (google.com.ua/maps)

Один з засуджений збирав вибухівку для підриву мостів

Іллічівський райсуд м. Маріуполя засудив до 8,5 років позбавлення волі двох чоловіків, які були причетні до підриву залізничних мостів. Про це йдеться в повідомленні на порталі "Судова влада України".

Згідно з вироком, один з учасників терористичної групи збирав вибухові пристрої для підриву залізничних мостів в Маріуполі. Теракти попередив наряд швидкого реагування поліції Донецької області. Також повідомляється, що при зіткненні з виконавцями теракту загинув поліцейський.

Другий учасник терористичної групи зберігав вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини і вибухові пристрої без передбаченого законом дозволу. Незважаючи на невизнання вини, суд прийшов до висновку про їх винуватість, яка підтверджена сукупністю доказів. До перегляду вироку суду апеляційної інстанцією обвинувачені будуть перебувати під вартою.

Нагадаємо, в грудні 2014 року в Маріуполі підірвали залізничний міст між металургійними комбінатами. Після вибуху озброєні люди з автоматів обстріляли працівників "Азовсталі", які патрулювали залізничний перегін. В результаті загинув одні працівник заводу. Крім того, на місці інциденту поруч з опорою мосту виявили два мішки тротилу.

Інцидент з мостом був кваліфіковано як терористичний акт.