ua en ru

У Маріуполі заарештовані поліцейські, які вимагали 200 тис. гривень хабара

У Маріуполі заарештовані поліцейські, які вимагали 200 тис. гривень хабара Фото: гроші

Про арешт співробітників поліції клопотала прокуратура

У Маріуполі за клопотанням прокуратури заарештовані поліцейські, які вимагали 200 тис. грн хабара. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Рішенням Жовтневого районного суду міста Маріуполя двом поліцейським та їх спільника, які вимагали хабар у жінки-підприємця, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 234 тис грн (для кожного з поліцейських) і 130 тис грн (для громадянського громадянина)", - йдеться в повідомленні.

Слідством було встановлено, що старший оперуповноважений управління з протидії злочинів у сфері економіки і слідчий Волноваського відділу Національної поліції незаконно затримали автомобілі, які перевозили м'ясну продукцію по автодорозі Маріуполь-Донецьк. Правоохоронці вимагали від жінки хабар за не притягнення її до кримінальної відповідальності та повернення вилученої техніки і продукції.

В даний час трьох правопорушників повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі). За вимагання та одержання неправомірної вигоди чоловікам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 18 грудня представники прокуратури Донецької області спільно з працівниками СБУ затримали хабарників. Під час обшуків у них вилучено близько 1 млн 300 тис гривень. На кошти накладено арешт.