ua en ru

У Мар'їнці затримали групу мародерів, - МВС

У Мар'їнці затримали групу мародерів, - МВС Фото: В Донецькій області затримані грабіжники

В Донецькій області орудовала група грабіжників з річним стажем

Співробітники карного розшуку Мар'їнського райвідділу міліції викрили злочинну групу, учасники якої з вересня 2014 скоювали крадіжки особистого майна жителів Мар'їнки: затримано 5 осіб. Про це повідомляє прес-служба Мар'їнського РВ ГУМВС України в Донецькій області.

Так, за словами в.о. начальника Мар'їнського РВ Андрія Лещенка, всі фігуранти - жителі Мар'їнки віком від 27 до 36 років, троє з них судимі за корисливі злочини.

"Зловмисники скористалися важким становищем своїх земляків з метою особистої наживи. Багато городян, рятуючись від обстрілів бойовиків, були змушені тимчасово залишити свої будинки, взявши з собою мінімум речей. Мародери проникали в покинуті оселі через вікна, двері, дахи будинків і виносили майно господарів. Встановлено, що награбоване вони збували на території Мар'їнського району", - розповів Лещенко.

Наголошується, що при затриманні у підозрюваних вилучена побутова техніка, ювелірні вироби, комп'ютерна техніка. Попередня сума збитків - 100 тисяч гривень.

Викрадене майно після проведення необхідних слідчих дій буде повернуто власникам.

"На даний момент доведено 4 факти крадіжок. Затримані перевіряються на причетність до інших аналогічних правопорушень на території району", - додали в прес-службі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 "Крадіжка" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

У Мар'їнці затримали групу мародерів, - МВС

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) у Львівській області затримала мінімум п'ятьох лідерів незареєстрованої релігійної організації "Українська Правовірна Греко-Католицька Церква", більш відомої як секта "догналітів".