ua en ru

У Мар'їнці тривають бої, поранено 25 бійців АТО, - волонтер

У Мар'їнці тривають бої, поранено 25 бійців АТО, - волонтер Фото: сили АТО

Бойовики намагаються взяти місто в кільце

У Мар'їнці Донецької обл. тривають зіткнення з проросійськими бойовиками, в результаті протистояння поранено 25 бійців антитерористичної операції (АТО). Про це повідомив медик-волонтер Армен Нікогосян, передає ГромадськеТБ.

За словами Нікогосяна, бій в Мар'їнці почався близько 04:00 з боку Донецька. Бойовики обстрілюють Мар'їнку і Красногорівку з танків і реактивних систем залпового вогню "Град", намагаються взяти Мар'їнку в кільце.

Повідомляється, що тримає оборону 28 бригада Збройних сил України, на підтримку якої спрямовані танки і БТР.

За даними волонтера, близько 25 бійців АТО отримали поранення. Про загиблих поки не повідомляється.

Як повідомляє донецький сайт 062.ua в районі Олександрівки, яка знаходиться неподалік від Мар'їнки, спостерігається величезне скупчення живої сили бойовиків. За інформацією місцевих жителів, в цьому напрямку пройшла велика колона техніки, не менше 40 одиниць.

Повідомляється, що проїзд в Донецьк закритий на всіх блокпостах, всі автобуси розгортають. Триває обстріл Курахового. Крім того, в Красногорівці горить неврологічне відділення міської лікарні та станція швидкої допомоги. Також снаряди потрапили в житлові будинки.

Повідомляється, що є втрати з боку бойовиків.

Зазначимо, що за словами голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, в Луганській обл. посилилися бойові дії. Зокрема, як повідомили в його прес-службі, протягом 2 червня і в ніч на 3 червня обстріл і перестрілки відбувалися у декількох напрямках на лінії розмежування вогню.

"Опівночі в Станиці Луганській український блокпост перед мостом через Сіверський Донець спочатку обстріляли з автоматичної зброї, а потім з мінометів. Обстріли з перервами тривали понад дві години. Системи життєзабезпечення в селищі не постраждали, даних про поранених або загиблих не надходило. Після 12 ночі з мінометів обстріляли український блокпост при в'їзді в Катеринівку (Попаснянський район, біля Золотого). Вогонь вівся з окупованого Молодіжного. Всього було випущено 15 хв, інформація про наслідки обстрілу зараз з'ясовується", - йдеться в повідомленні прес-служби луганського губернатора.

Також наголошується, що стрілянина з автоматичної зброї і гранатометів протягом ночі відбувалися на околиці Трьохізбенки, між Кримським і Сокольниками (Новоайдарський район) та Щастя.

Нагадаємо, що інформацію про те, що з ранку 3 червня 2015 р. в Красногорівці і Мар'їнці Донецької області продовжується сильний артобстріл, одним з перших повідомив командир батальйону "Київ-1" Євген Дейдей у своєму Facebook.

В 4.50 начался сильный артобстрел. Есть раненные. Красногоровка и Марьинка горит. По всей линии идут ожесточенные ближние бои.Боевики идут на прорыв. Молимся за наших ребят...

Posted by Евгений Дейдей on 2 Июнь 2015 г.