ua en ru

У Мар’їнці правоохоронці виявили арсенал боєприпасів

У Мар’їнці правоохоронці виявили арсенал боєприпасів Фото: у Мар’їнці правоохоронці виявили арсенал боєприпасів

Власники боєприпасів та вибухівки встановлюються

Правоохоронці виявили арсенал боєприпасів у Мар'їнці (Донецька область), усе виявлене вилучено та направлено на експертизу. Власники боєприпасів та вибухівки встановлюються, повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України у Донецькій області.

"Працівники зведеного загону ГУМВС України в Донецькій області, до складу якого входять інспектори ДАІ, виявили та вилучили в одному з приватних будинків Мар'їнки 13 гранат різного призначення, кілька ящиків із боєприпасами для гранатомета АГС загальною кількістю близько 300 одиниць, а також близько 300 патронів різного калібру. Власники небезпечної знахідки, яким загрожує до семи років позбавлення волі, встановлюються", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що в одному з приватних будинків міста можуть зберігатися боєприпаси та вибухові речовини. Ситуація ускладнювалася тим, що зазначена адреса знаходиться за лінією розмежування за кількасот метрів до позицій бойовиків.

"У ході перевірки інформація підтвердилася. Правоохоронці виявили в підвалі приватного будинку вісім гранат РПГ, дві гранати РПГ, три гранати для підствольного гранатомета та 300 одиниць боєприпасів для гранатомета АГС, а також димову шашку. Крім того, було виявлено та вилучено близько 211 патронів калібру 5,45 мм, 59 патронів калібру 7,62 мм та 13 патронів калібру 12,5 мм", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ виявила дві схованки з боєприпасами у зоні АТО.