ua en ru

Марін Ле Пен заявила, що відходить від керівництва своєю партією

Марін Ле Пен заявила, що відходить від керівництва своєю партією Фото: Марін Ле Пен

Марін Ле Пен вирішила відійти від керівництва партією на час виборів

Лідер французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен прийняла рішення тимчасово відкласти управління партією, щоб повністю зосередитися на президентській кампанії. Про це вона заявила в ефірі телеканалу France 2.

"Для початку, хочу чітко заявити: ми наближаємося до вирішального моменту. Я завжди вважала, що президент має бути не тільки президентом республіки, але і всіх французів, і повинен їх об'єднувати. Це глибоке переконання, і потрібно переходити від слів до справи. Ось чому мені здається необхідним взяти так звану відпустку з посади керівника "Національного фронту", - сказала вона.

Нагадаємо, колишній міністр економіки Франції, лідер партії "Вперед!" Еммануель Макрон на виборах у Франції отримав 24,01% голосів, а лідер праворадикальної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен - 21,30%.

Зазначимо, явка виборців склала 77,77% - в той час як в 2012 році вона була вищою - 80,42%. Ввечері 23 квітня відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією, яка, на площі Бастилії, де зібралися кілька сотень учасників акції, заблокувала проходи до прилеглих вулиць.