ua en ru

Марін Ле Пен пообіцяла "зробити Францію великою знову"

Марін Ле Пен пообіцяла "зробити Францію великою знову" Фото: Марін Ле Пен

Кандидат в президенти заявила, що Франція багато чого може запропонувати світові

Кандидат у президенти Франції від "Національного фронту" Марін Ле Пен згодна з гаслом "зробимо Францію великою знову". Про це вона заявила в інтерв'ю CBS News.

Так, Ле Пен прокоментувала нагадування журналіста про передвиборче гасло президента США Дональда Трампа "Зробимо Америку великої знову".

"Так, звичайно, (я говорю про те ж, - ред.) і я кажу це вже протягом багатьох років. Ми велика нація, яка багато чого може запропонувати світові... Щоб щось запропонувати світові, Франція повинна залишатися Францією", - зазначила політик.

Вона також закликала до радикальних змін у зовнішній політиці країни, пообіцявши в разі перемоги на виборах переглянути членство Франції в Європейському союзі.

Відзначається, що Ле Пен ставить під сумнів роль НАТО і виступає за зближення з Росією. Зокрема, повідомлення про те, що Росія може являти собою загрозу для Європи кандидат в президенти назвала "великою аферою".

"Я зовсім в це не вірю ... Небезпекою для Європи може бути тільки те, що вона проводить політику холодної війни щодо Росії, штовхаючи її в обійми Китаю. Ось це загроза для Європи", - підкреслила політик.

Нагадаємо, чинний президент Франції Франсуа Олланд вважає своїм обов'язком не допустити перемоги глави партії "Національний фронт" Марін Ле Пен на майбутніх виборах у Франції.