ua en ru

Марченко назвав можливі строки отримання траншу МВФ

Марченко назвав можливі строки отримання траншу МВФ Фото: Сергій Марченко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністерство фінансів розраховує отримати кошти чергового траншу за програмою Міжнародного валютного фонду у березні 2021 року. Поки що мова йде про 700 млн доларів.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв’ю ТСН.

Як нагадав Марченко, перший транш на 2,1 млрд доларів Україна отримала в червні.

"Ще мало б надійти два транші по 700 млн доларів цього року. Вони перенесені на наступний рік. Тому початково ідеться про 700 млн доларів, які зможемо отримати після перегляду програми, її погодження на рівні місії і менеджменту МВФ", - сказав він.

Міністр фінансів повідомив, переговори з місією МВФ, які почалися 21 грудня, продовжаться в наступному році.

"Вони пішли на різдвяні канікули. Другий раунд буде в січні. На початку січня знову розпочнемо роботу з місією. Обговорюється модальність майбутньої програми, кроки, які маємо зробити, структурні маяки. Обговорюємо період 2022-2023 рр. Яким чином будемо балансувати бюджет, розмір дефіциту", - сказав він.

Коментуючи можливість отримання траншу у березні, Марченко сказав: "Побачимо. Можливо, так, якщо все вдасться і все зробимо, як запланували".

Зазначимо, президент Володимир Зеленський заявив, що місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) 21 грудня починає роботу в Україні. Від її результатів залежить надання чергового траншу.

Представник України в МВФ Владислав Рашкован повідомив, що всі заплановані зустрічі місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) з представниками України пройшли добре. Місія продовжить роботу на початку наступного року.