ua en ru

Manors Group Corporation: Ієна впала на очікуваннях пом'якшення політики Банку Японії, даних щодо ВВП Китаю

Японська ієна ослабла проти долара США і євро у четвер у ході азіатської сесії, так як багато учасники ринку очікують, що Банк Японії зробить нові заходи щодо пом'якшення грошово-кредитної політики в ході наступного засідання, щоб стимулювати уповільнене зростання економіки.

Дані по зростанню ВВП Китаю, виправдали очікування ринку, також викликали продажу ієни.

Згідно з декількома повідомленнями ЗМІ, центральний Банк Японії розгляне питання про пом'якшення грошово-кредитної політики в ході засідання, призначеного на 30 жовтня. Банк, імовірно, знизить прогноз щодо інфляції, що змусить керівництво банку здійснити додаткові дії по боротьбі з дефляцією.

За словами аналітиків, Банк Японії збільшить програму купівлі облігацій, яка є головним інструментом пом'якшення грошово-кредитної політики.

"Ми очікуємо, що Банк Японії збільшить обсяг програми купівлі активів на 10 трлн ієн до 90 трлн ієн", - сказав Масафумі Ямамото, головний валютний стратег-аналітик Barclays Bank в Японії.

Раніше в четвер вийшли дані, що свідчать про зростання ВВП Китаю в 3-му кварталі 2012 року на 7,4% порівняно з тим же періодом попереднього року, що повністю збіглося з консенсус-прогнозом економістів. Ці дані знизили інтерес інвесторів до ієни, як до валюти-притулку.

Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар США/японська ієна торгувалася по 79,16 проти 78,94 в Нью-Йорку в середу.

За словами трейдерів, рівень ковзної середньої за 200 днів на 79,40 і максимум серпня 79,66 є важливими технічними рівнями, які будуть сигналізувати про ймовірному напрямку руху пари в найближчі кілька місяців.

"Попит на ієну знижується, - каже Хіросі Маэба, глава підрозділу валютної торгівлі UBS в Токіо. - Якщо парі вдасться зробити чіткий прорив вище цій області /між двома технічними рівнями, то вона, ймовірно, перевірить на міцність рівень 82".

Увага інвесторів буде прикута до виходу економічних індикаторів, таких як щотижневий звіт США за кількістю заявок на отримання допомоги по безробіттю. Якщо ці дані виявляться сильнішими, ніж очікується, то це спровокує зростання долара, зазначив Маэба.

Вихід даних США зайнятості очікується о 12.30 за Гринвічем. Економісти, опитані Dow Jones, очікують скорочення кількості заявок на допомогу з безробіття на 30 000 порівняно з попереднім тижнем.

Пара євро/долар торгувалася по 1,3098 проти 1,3119. Пара євро/ієна торгувалася по 103,67 проти 103,59. Індекс долара Wall Street Journal, що відслідковує курс долара проти кошика валют, становив 69,36 проти 69,25.

Джерело: Financial Market