ua en ru

Мангеру не вручали повістку про виклик до суду, - адвокат

Мангеру не вручали повістку про виклик до суду, - адвокат Фото: Владислав Мангер (facebook.com/vlad.manger)

Адвокат повідомив, що прокурор повинен звертатися до суду про дозвіл на затримання Мангера з метою приводу

Підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру не вручали повістку про виклик суду для обрання запобіжного заходу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення адвоката Маси Найєма, опубліковане в Facebook.

За його словами, прокурор повинен звертатися до суду про дозвіл на його затримання з метою приводу. Адвокат уточнив, що для обрання судом запобіжного у вигляді арешту прокурор повинен довести, що пом'якшуючий запобіжний захід не зможе запобігти спробам підозрюваного переховуватися від слідства; знищити або спотворити речі, що мають значення для розслідування; або впливати на учасників кримінального справи.

"Для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваний повинен прибути в Київ - клопотання розглядається за місцем знаходження органу досудового розслідування", - повідомив Найєм, додавши, що Мангер може сам прибути до суду після вручення йому повістки про виклик або суд здійснює привід.

При цьому він зазначив, що порядок Мангеру не вручали.

"Наскільки нам відомо, порядку не вручали. Для забезпечення приводу прокурор, слідчий за погодженням з прокурором повинні разом з поданням до суду клопотання про обрання запобіжного заходу клопотати про дозвіл на затримання з метою приводу", - повідомив адвокат.

Крім того, за його словами, у даній справі слідчий суддя при обранні запобіжного заходу у вигляді арешту може не визначати розмір застави, але і заборони на заставу немає.

"Швидше за все, Мангеру В. оберуть запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Водночас сподіваємося, що застава не призначать", - вважає адвокат.

Нагадаємо, сьогодні Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.