ua en ru

Мандат миротворців ООН повинен поширюватися на весь окупований Донбас, - Порошенко

Мандат миротворців ООН повинен поширюватися на весь окупований Донбас, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Миротворча операція ООН є єдиним ефективним рішенням для захисту народу України, сказав Порошенко

Мандат миротворчих сил Організації об'єднаних націй (ООН) повинен поширюватися на усю окуповану територію Донецької та Луганської областей. Про це президент України Петро Порошенко заявив на Генеральній асамблеї ООН.

"Мандат миротворців повинен покривати усю окуповану територію, включаючи українсько-російський державний кордон. Це обов’язкова умова. Поки кордон використовується як ключовий шлях для постачання озброєння та особового складу на Донбас, до тих пір не буде миру в моїй країні", - сказав Порошенко.

Він додав, що повноцінна миротворча операція ООН є єдиним ефективним рішенням для захисту народу України та для наближення до політичного врегулювання.

Нагадаємо, раніше Порошенко закликав Радбез ООН відправити на Донбас миротворців "чим раніше - тим краще". Він додав, що необхідно забезпечити надійний міжнародний контроль над тимчасово неконтрольованою частиною українсько-російського державного кордону.