ua en ru

Порошенко закликав Радбез ООН відправити на Донбас миротворців "чим раніше - тим краще"

Порошенко закликав Радбез ООН відправити на Донбас миротворців "чим раніше - тим краще" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Необхідно забезпечити надійний міжнародний контроль над українсько-російському кордоні, заявив Порошенко

Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради безпеки ООН закликав якомога раніше відправити на Донбас миротворців.

"Я хотів би підтвердити моє прохання до Ради про розміщення миротворців на Донбасі, чим раніше - тим краще", - сказав Порошенко.

Він додав, що необхідно забезпечити надійний міжнародний контроль над тимчасово неконтрольованою частиною українсько-російського державного кордону.

"На саміті Ради безпеки ООН презентую бачення України про розгортання миротворчої місії на Донбасі. Пишаюся, що Україна була сильним партнером миротворчих активностей ООН багато років... Сьогодні ми також потребуємо миротворче плече ООН. Як ви знаєте, у 2014-му Росія почала військову агресію проти України", - заявив Порошенко.

Також президент зазначив, що справедливим було б відновити суверенітет України над усією її територією, а також гарантування того, що "ніхто не зможе забрати в України свободу".

"У процесі визначення параметрів місії мають дотримуватися всі принципи миротворчості ООН. І ми наполягатимемо на цьому протягом усього переговорного процесу, скільки б він не тривав", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 20 вересня 2017 року, Порошенко виступить і на Генасамблеї ООН. Його промову заслухають дев'ятою.

Перед засіданням Радбезу ООН Порошенко зустрівся з віце-президентом США Майком Пенсом і представником США в ООН Ніккі Хейлі.

Порошенко 18-21 вересня 2017 року перебуває з робочим візитом в США.