ua en ru

У Манафорта в Україні була тіньова урядова структура, - The Atlantic

У Манафорта в Україні була тіньова урядова структура, - The Atlantic Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

Пол Манафорт мав у кожному міністерстві часів Януковича свою людину

Керівник передвиборної кампанії президента Трампа та екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт під час своєї роботи в Україні мав "тіньовий уряд", а також вплив на кожне міністерство тодішнього Кабміну. Про це йдеться в расследованиии, опублікованому виданням The Atlantic.

За словами одного з заступників Манафорта і його партнера по бізнесу Года Гейтса в Україні активно працювала група лобістів з Вашингтона.

"Ви повинні розуміти, що ми працюємо в Україні довгий час, та у Пола є ціла окрема тіньова урядова структура... В кожному міністерстві у нього була своя людина", - сказав Гейтс.

Як зазначає автор розслідування, тільки невелика жменька американців-нафтовиків, шпигунів "холодної війни", може стверджувати, що коли-небудь накопичувала такий вплив в іноземній режимі.

Також повідомляється, що майже десять років Манафорт розраховував в першу чергу на одного клієнта, хоча і надзвичайно прибуткового, і був головним політичним стратегом для Віктора Януковича, з яким він розвивав дуже особисті відносини.

Олег Волошин, колишній прес-секретар міністерства закордонних справ, заявив журналістам, що його власний начальник, міністр закордонних справ, зрештою звернувся до Манафорту з проханням донести до Януковича повідомлення і аргументувати свої зовнішньополітичні пріоритети від його імені.

"Янукович буде слухати його (Манафорта, - ред.), тоді як наші аргументи були проігноровані", - пояснив Волошин.

Нагадаємо, федеральний суддя в США заявила, що судовий процес над колишнім керівником передвиборної кампанії президента Трампа та екс-радника Віктора Януковича Пола Манафорта і його співробітника Річарда Гейтса не може початися в травні. За її словами, процес може початися у вересні або в жовтні.