ua en ru

Манафорта звинуватили в приховуванні отриманих в Україні 30 млн доларів

Манафорта звинуватили в приховуванні отриманих в Україні 30 млн доларів Фото: Пол Манафорт (youtube.com/NBC News)

Прокурори вважають, що через офшори, контрольовані Манафортом, пройшло 75 млн дол

Екс-голову передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта і його помічника Ріка Гейтса звинуватили в ухилянні від податків на одержані в Україні доходи. Про це повідомляє Bloomberg.

"Манафорт і Гейтс отримали десятки мільйонів доларів доходу від їх роботи в Україні", - йдеться в повідомленні.

Так, прокурори впевнені, що через офшори, контрольовані Манафортом, пройшло понад 75 мільйонів доларів. За версією звинувачення Манафорт з допомогою Гейтса відмив більше 30 мільйонів доларів доходу, що приховав від Міністерства фінансів США та міністерства юстиції. Гейтс, у свою чергу, приховав близько 3 мільйонів доларів доходу.

"Приблизно з 2006 року по теперішній час Манафорт і Гейтс залучені в схему, з допомогою якої приховують доходи від влади Сполучених Штатів, насолоджуючись використанням грошей", - зазначено в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з розслідування США відмивання колишнім керівником передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Полом Манафортом грошей, зароблених в Україні за правління Януковича, ГПУ проводить два розслідування.

Горбатюк також зазначив, що близько двох років тому Генпрокуратура України направила запит у Міністерство юстиції США, щоб там допитали Манофорта щодо коштів і їх використання, але українське відомство так і не отримало відповіді.