ua en ru

Манафорт просить зняти звинувачення у відмиванні грошей та лобіюванні інтересів Януковича

Манафорт просить зняти звинувачення у відмиванні грошей та лобіюванні інтересів Януковича Фото: Пол Манафорт (youtube.com/Wochit Politics)

Захист Манафорта наполягає, що отримані від Партії регіонів кошти є легальним доходом

Захист колишнього керівника передвиборного штабу Дональда Трампа, американського політтехнолога Пола Манафорта просить суд зняти з нього звинувачення в лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича і відмиванні грошей. Відповідне клопотання опубліковано на сайті судового архіву.

Зокрема, захист Манафорта наполягає, що спецпрокурор США по Росії Роберт Мюллер не мав розслідувати дії підзахисного, так як звинувачення в лобіюванні інтересів Януковича стосуються періоду до кампанії 2016 року. Крім того, захист Манафорта наполягає, що отримані кошти є легальними доходами від надання послуг за кордоном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Манафорту може загрожувати 305 років позбавлення волі.

Манафорт керував передвиборчим штабом Трампа з червня по серпень 2016 року. У серпні минулого року проти нього висунули звинувачення в незаконному лобіюванні інтересів Януковича і Партії регіонів, а також ухиленні сплати податків. У лютому 2018 року його офіційно звинуватили у відмиванні через офшорні рахунки до 30 млн доларів.