ua en ru

Манафорт не визнав себе винним за новими звинуваченнямы

Манафорт не визнав себе винним за новими звинуваченнямы Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

Екс-глава виборчої кампанії Дональда Трампа постане перед судом 17 вересня

Колишній керівник передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт не визнав себе винним у зв'язку з новим обвинувальним актом, порушеним проти нього в розслідуванні можливого втручання Росії у вибори 2016 року і постане перед судом у вересні. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство, суддя окружного суду США Емі Берман Джексон постановив, що судовий розгляд почнеться 17 вересня у Вашингтоні, округ Колумбія.

Очікується, що судовий розгляд проти Манафорта триватиме кілька тижнів і може розтягнутися до проміжних виборів у США в листопаді, в той час, коли республіканці борються за збереження більшості в Палаті представників і Сенаті.

Нагадаємо, спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер зокрема звинувачує колишнього голову передвиборної кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта, що він в 2012 році таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання тодішнього уряду України.

Колишній радник Трампа і соратник Манафорта Рік Гейтс вже визнав свою провину в дачі неправдивих свідчень і змові проти США.