ua en ru

Манафорт отримав від наближеного до Кремля олігарха 60 млн доларів, - NBC

Манафорт отримав від наближеного до Кремля олігарха 60 млн доларів, - NBC Фото: Пол Манафорт (youtube.com/Wochit Politics)

Журналісти виявили нові докази зв'язків Манафорта з Олегом Дерипаскою

Колишній керівник передвиборної кампанії нинішнього президента США Дональда Трампа Пол Манафорт протягом останніх десяти років отримав від наближеного до Кремля російського олігарха Олега Дерипаски близько 60 млн доларів, передає NBC News.

Повідомляється, що тільки компанія Yiakora Ventures Ltd., яку пов'язують з Манафортом, отримала в борг від Oguster Management Дерипаски 26 млн доларів, що зафіксовано у відповідних документах, які зберігаються на Кіпрі і Кайманових островах. У той же час в офісі російського олігарха поки не прокоментували дану інформацію.

Представники Манафорта відмовилися від коментарів, проте виступили з заявою, в якій вказали, що він на сьогодні нічого не має виплачувати своїм колишнім клієнтам, а також спростували його змову з Дерипаскою.

Зазначимо, Манафорт досить тривалий час працював на Кремль, екс-президента України Віктора Януковича та Партію регіонів. За даними ЗМІ, за свої послуги він отримав до 100 млн доларів. Його звільнили з команди Трампа після того, як Національне антикорупційне бюро України озвучило компромат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мін'юст США вимагає інформацію про роботі Манафорта на Януковича. Зокрема, влада запросила у юридичної компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom звіт, який уряд Януковича планував використати для виправдання ув'язнення Юлії Тимошенко.