ua en ru

УЄФА знову спостерігає за "Ман Сіті" через фінансовий фейр-плей

УЄФА знову спостерігає за "Ман Сіті" через фінансовий фейр-плей Фото: у 2014 році "Ман Сіті" вже був покараний (@ManCity)

Витрати клубу можуть ще зрости

Англійський "Манчестер Сіті" повернувся в список команд, що підлягають перевірці співробітниками УЄФА на предмет дотримання фінансового фейр-плей після того, як витратив в літнє трансферне вікно 245 млн євро. Про це повідомляє The Telegraph.

У 2014 році "Ман Сіті", як і ПСЖ, був покараний за порушення правил беззбитковості обмеженням трансферного бюджету до 60 млн євро і заявки на Лігу чемпіонів до 21 гравця.

УЄФА допускає надання деяких послаблень, але не клубам, які піддавалися санкціям протягом трьох останніх років. За правилами УЄФА збитки клубів не можуть перевищувати 30 млн євро за три останні роки.

Витрати "Манчестер Сіті" можуть ще зрости, якщо будуть підписані форвард "Арсеналу" Алексіс Санчес або нападник "Монако" Кіліан Мбаппе.

За підсумками сезону 2015/16 клуб оголосив про рекордні доходи в розмірі 391,8 млн фунтів, а прибуток склав 20,5 млн фунтів. Минулого літа англійська команда витратила понад 170 млн фунтів на трансфери.

Нагадаємо, союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) планує в майбутньому посилити правила фінансового фейр-плей (ФФП).