ua en ru

Мальта зацікавлена у розширенні економічного співробітництва з Україною

Мальта зацікавлена у розширенні економічного співробітництва з Україною Фото: Петро Порошенко і Марі-Луїз Колейро Прека

Мальта пишається, що Україна отримала безвіз під час її головування в ЄС

Президент Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Прека заявила під час переговорів з президентом України Петром Порошенком, що країна пишається тим, що Україна отримала безвізовий режим під час головування Мальти в Європейському Союзі. Про це повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко в Facebook.

"Мальта пишається, що Україна отримала безвіз під час її головування в ЄС. У Валетті сподіваються, що завдяки візовій лібералізації більше українських туристів зможе приїхати сюди. А також тих, хто хоче вивчати англійську", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-секретаря, це перший державний візит українського президента до Мальти за всю історію двосторонніх відносин. Так, Мальта однією з перших ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС. В балансі двосторонньої торгівлі 90% становлять послуги, зокрема українського IT.

Мальта пишається, що Україна отримала безвіз за її головування в ЄС. - Заявила Президент Мальти під час переговорів з Пр...

Опубліковано Святославом Цеголком 16 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до Республіки Мальта. 16-17 травня 2017 передбачається також підписання низки двосторонніх документів.