ua en ru

У Малі в результаті вибуху загинули три солдата ООН

У Малі в результаті вибуху загинули три солдата ООН Фото: ООН (United Nations)

Ще двоє військових отримали поранення

У четвер, 26 жовтня, у західній частині Малі в результаті вибуху загинули три солдата Організації Об'єднаних Націй, а двоє інших були поранені, коли вони супроводжували конвой. Про це заявила миротворча місія в західноафриканській країні, передає Reuters.

Наголошується, що транспортний засіб миротворців було підірвано між північними містами Тессаліт і Агуельок близько 2:30 вечора.

"Я засуджую такі огидні дії, єдиною метою яких є дестабілізація країни і нанесення шкоди мирному процесу в Малі", - сказав тимчасовий начальник місії Коен Давідзе.

Як повідомляє агентство, зростання груп джихадистів, деякі з яких пов'язані з Аль-Каїдою та ісламською державою, - у посушливій Сахелі стривожили західні держави, такі як Франція, які у відповідь розгорнули тисячі військ у регіоні.

Так, на початку цього місяця в сусідній Нігерії були вбиті чотири військових спецназу США, бойовиками, які належали місцевої ісламської державного філії, чинною в Малі.

Понад 80 членів місії ООН були вбиті з 2013 року в результаті нападів бойових груп, що діють на півночі країни і в центрі.

Нагадаємо, в Конго бойовики напали на миротворців ООН.