ua en ru

На Мальдівах військові оточили будівлю парламенту

На Мальдівах військові оточили будівлю парламенту Фото: протести (twitter.com/AJEnglish)

Було заарештовано двох опозиційних депутатів

На Мальдівах сьогодні, 4 лютого, військові оточили будівлю парламенту та заарештували двох опозиційних депутатів на тлі поглиблення кризи через відмову президента Абдулли Яміна звільнити політв’язнів. Про це повідомляє Al Jazeera.

Чинного президента звинувачують в корупції, зловживанні владою і порушеннях прав людей. Він звинувачення заперечує. Яміну загрожує імпічмент і голоси заарештованих депутатів суттєво впливають на це рішення, оскільки разом з ними опозиція отримує більшість голосів. Верховний суд постановив повернути депутатам мандати, проте сьогодні двох із них заарештували.

На сайті демократичної партії опублікували коментар з закликом звільнити політв’язнів. У ньому керівник парламентської групи Об'єднаної опозиції Ібрагім Мохамед Соліх заявляє, що чинний президент керує країною незаконно.

Екс-президент Мохамед Нашід написав у Twitter: "Заклики, зроблені сьогодні Анілем, Шиамом та Навазом, не підкорятися службам безпеки є рівнозначними перевороту. Вони, і президент Ямін повинні негайно піти у відставку. Служби безпеки повинні дотримуватися конституції і служити мешканцям Мальдів".

Протести у столиці країни Мале розпочалися біля в'язниці, де утримуються політв'язні.

Нагадаємо, 31 січня у Барселоні (Іспанія) біля будівлі парламенту Каталонії в результаті масових заворушень постраждали щонайменше 13 осіб, у тому числі 10 поліцейських.