ua en ru

Малайзія продовжить пошуки Боїнга, зниклого над Індійським океаном

Малайзія продовжить пошуки Боїнга, зниклого над Індійським океаном

Рівно рік після зникнення над Індійським океаном пасажирського "Боїнга" авіакомпанії Malaysian Airlines, що виконував 8 березня 2014 р. рейс MH370 з Куала-Лумпура в Пекін, Малайзія продовжить його пошуки, передає DW.

Видання зазначає, що прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак пообіцяв продовжити пошуки зниклого Боїнга. За його словами, операція з виявлення уламків "найбільш складна в історії авіації".

Повідомляється, що в першому масштабному доповіді про літаку Malaysian Airlines,опублікованому сьогодні, експерти не виявили можливих причин загибелі "Боїнга", а в документі не міститься вказівок на провину екіпажу і можливі технічні неполадки.

Повідомляється, що виявлена лише одна проблема - більш ніж за рік до трагедії сів акумулятор одного з підводних акустичних маяків, розташованих в районі зникнення літака. Якщо б він знаходився в робочому стані, то у рятувальників було б більше шансів виявити літак в Індійському океані.

Як передбачається, малайзійський лайнер зазнав аварії в 2 тис. км на захід від австралійського Перта. Глибина моря в цьому регіоні сягає 6 тис. м. Пошукові роботи координує Австралія.

Нагадаємо, у Нідерландах провели перші експертизи уламків Boeing-777, потерпілого крах на Донбасі.