ua en ru

Максимально швидко зробимо все, щоб відновити нормальне життя в Калинівці, - Гройсман

Максимально швидко зробимо все, щоб відновити нормальне життя в Калинівці, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Рятувальники намагаються максимально швидко приборкати вибухи під Калинівкою, заявив Гройсман

Територія можливого ураження від вибухів на території арсеналу Міністерства оборони України біля міста Калинівка (Вінницька область) становить близько 5 кілометрів. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у відеозверненні, яке розміщене в Twitter.

"Вінниця не підпадає під територію, яка може потрапити під уламки від вибухів. Також хотів би підкреслити, що ця територія дорівнює приблизно 5 км. Тобто під евакуацію потрапили Калинівка і ряд сіл, які поряд", - зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що рятувальники намагаються максимально швидко приборкати вибухи.

"Для нас найголовніше - забезпечити безпеку громадян, тому була організована негайна евакуація зі всіх міст, які можуть бути потенційно уражені уламками від боєприпасів. Зараз військові, ДСНС працюють над тим, щоб локалізувати пожежу і максимально швидку приборкати вибухи", - сказав Гройсман.

Керівник уряду додав, що територія вогню є "достатньо серйозною". Однак прем'єр запевнив, що всі служби працюють над вирішенням проблеми.

"Служби будуть працювати стільки, скільки потрібно, щоб максимально швидко вирішити цю надзвичайну ситуацію, тому зберігаємо спокій, турбуємося про свою власну безпеку. Максимально швидко ми все зробимо для того, щоб відновити нормальне життя", - заявив Гройсман.

Він нагадав про роботу пунктів для тимчасового перебування людей, які евакуйовані з можливої території ураження.

Нагадаємо, пожежа на складах з боєприпасами Міністерства оборони України під Калинівкою розпочалася ввечері 26 вересня. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що з прилеглих територій евакуювали 24 тис. людей.