ua en ru

Маск заявив про рішення залишити експертні ради Трампа через Паризьку угоду

Маск заявив про рішення залишити експертні ради Трампа через Паризьку угоду Фото: Ілон Маск залишає експертні ради при президенті США

Відмова від Паризької угоди шкодить не тільки США, але і всьому світу

Засновник SpaceX Ілон Маск у п'ятницю, 2 червня, повідомив про рішення покинути експертні ради при президенті США. Про це Маск написав у своєму акаунті в Twitter.

"Я йду з президентських рад. Зміна клімату - це реальність. Відмова від Паризької угоди шкодить не тільки США, але і всьому світу", - написав Маск.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив про відмову від ініціативи США переглянути положення Паризької угоди по клімату.

"Сьогодні Дональд Трамп заявив про вихід США з Паризької кліматичної угоди. Я поважаю це рішення. Але також я думаю, що це жахлива помилка, як і для США, так і для всієї планети", - сказав Макрон.

Дональд Трамп заявив, що США виходять з Паризького угоди по клімату в четвер, 1 червня.

За його словами, угода не вигідно для США з нинішніми умовами. Він також пояснив, що при виконанні всіх положень угод до 2025 року США могли втратити 2,7 млн робочих місць.

Крім цього, Трамп пообіцяв провести нові переговори, щоб Паризька угода стала справедливою для американців. Президент США також заявив, що держава припинить виконувати всі "необов'язкові" пункти Паризької угоди по клімату вже 1 червня.

Нагадаємо, Макрон пообіцяв Трампу захистити Паризьку угоду по клімату.