ua en ru

Макрон до середи затвердить перестановки в уряді Франції

Макрон до середи затвердить перестановки в уряді Франції Фото: Еммануель Макрон (elysee.fr)

Макрон у вівторок зустрівся з прем'єр-міністром Едуаром Філіпом, щоб обговорити зміни

Президент Франції Еммануель Макрон до середи затвердить перестановки в уряді після відставки міністра внутрішніх справ минулого тижня. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Associated Press.

Як повідомляється, деякі міністри і молодші міністри можуть бути замінені або будуть змінені їх функції. Очікується, що перестановка відбудеться перед засіданням уряду в середу. Макрон їде до Вірменії в середу ввечері.

Макрон у вівторок зустрівся з прем'єр-міністром Едуаром Філіпом, щоб обговорити зміни. Філіп, виступаючи в нижній палаті парламенту у вівторок, заявив, що уряд "не лихоманить". Філіп не подав президенту заяву про відставку, як очікувалося раніше.

Наголошується, що в результаті перестановок в уряді будуть замінені "слабкі" міністри, а Макрон зможе зміцнити свої позиції, що похитнулися після скандалу з його охоронцем, який побив протестуючого, і відставки популярних міністрів.

Нагадаємо, раніше міністр спорту Франції, олімпійська чемпіонка Лаура Флессель-Коловиц оголосила про рішення піти у відставку.

Крім того, 28 серпня міністр екології Франції Ніколя Юло оголосив про свою відставку, заявивши про розчарування у зв'язку з відсутністю прогресу в досягненні кліматичних та інших цілей. В Єлисейському палаці повідомили, що новим міністром екології Франції стане колишній депутат від партії "зелених", а нині член президентської партії Франсуа де Рюжи.