ua en ru

Макрон сформував новий уряд Франції

Макрон сформував новий уряд Франції Фото: Еммануель Макрон (YouTube screenshot)

Вакантні посади міністрів зайняли маловідомі політики

Президент Франції Еммануель Макрон представив оновлений уряд після низки міністрів, що подали у відставку. Про це повідомляє DW.

"Макрон представив новий уряд, де були замінені низка міністрів, які пішли у відставку через корупційний скандал навколо партії MoDem", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в новому кабінеті налічується 28 міністрів, половина з яких жінки, половина - чоловіки. А деякі вакантні посади зайняли маловідомі в політиці люди.

Так, суддя Конституційного суду Франції Ніколь Белюбе була призначена президентом на посаду Міністра юстиції. А міністерство з європейських справ очолила Наталі Луазо, директор Національної школи адміністрації Франції, в якій навчалося багато представників політичної еліти країни, включаючи Макрона.

Повідомляється, що Міністром оборони Франції була призначена Флоранс Парлі, яка раніше відповідала за бюджетні питання в міністерстві економіки Франції, а останні роки обіймала посаду топ-менеджера у французькій національній залізничній компанії SNCF.

Жак Мезар, який раніше очолював міністерство агропромислової політики, став міністром територіального планування. А аграрним відомством керуватиме колишній соціаліст Стефан Травер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що два міністри відмовилися увійти до складу нового французького уряду.