ua en ru

Макрон закликав європейських лідерів почати дискусію про майбутнє ЄС

Макрон закликав європейських лідерів почати дискусію про майбутнє ЄС Фото: Еммануель Макрон (elysee.fr)

Глава Франції закликав ЄС до введення загального бюджету єврозони

Президент Франції Еммануель Макрон закликав європейських лідерів почати дискусію про майбутнє Європейського союзу (ЄС). Про це повідомляє Politico.

"Макрон у вівторок заявив, що у лідерів ЄС є один рік на те, щоб сформувати своє бачення майбутнього ЄС напередодні виборів у Європейський парламент у 2019 році". - йдеться в повідомленні.

За його словами, лідерам "потрібно почати дискусію", оскільки у них є рік на те, щоб прояснити і "скласти загальну дорожню карту".

Крім того, Макрон додав, що хоче частіше відвідувати Німеччину, щоб почати європейську дискусію, і запросив німецького канцлера Ангелу Меркель та "інших охочих лідерів" відвідати Францію.

"Якщо ми готові до спільної політики в галузі безпеки, цифрової інфраструктури, енергетики, міграції, боротьби з тероризмом, то хто може пояснити мені, чому ми не можемо мати загальний бюджет єврозони?", - резюмував глава Франції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни Європейського Союзу планують створити єдиний цифровий ринок до 2018 року.

"Всі держави-члени ЄС повністю присвятили себе тому, щоб створити єдиний цифровий ринок до 2018 року. Діючий єдиний цифровий ринок - основа всього, що ми робимо", - заявив прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас