ua en ru

Макрон покинув посаду голови партії "Вперед!"

Макрон покинув посаду голови партії "Вперед!" Фото: Емманюель Макрон покинув пост глави своєї партії

Віднині партія також змінила свою назву з "Вперед!" на "Вперед, Республіка"

Обраний президент Франції Емманюель Макрон, який вступить на посаду глави держави 14 травня, залишив посаду голови партії "Вперед!". Про це генеральний секретар партії Рішар Ферран повідомив на прес-конференції, передає прес-служба партії в своєму Twitter.

За його словами, тимчасово виконуючим обов'язки голови партії стала Катрін Барбару. Крім того, як повідомив Ферран, партія відтепер змінила свою назву з "Вперед!" на "Вперед, Республіка". Він також додав, що на парламентських виборах, які відбудуться в червні, рух буде боротися за місця в Національних зборах Франції у всіх виборчих округах.

Як відомо, за традицією після виборів новий президент залишає свої партійні пости.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ Франції підтвердило перемогу лідера центристської партії "Вперед!" Еммануеля Макрона на виборах президента Франції, опублікувавши попередні підсумки голосування після опрацювання 100% бюлетенів на всіх виборчих дільницях. Так, за Макрона проголосували 66,06% (20,7 млн) виборців. Його опонент - кандидат від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен отримала 33,94%, за неї проголосували 10,6 млн осіб.