ua en ru

Макрон оприлюднив склад нового уряду Франції

Макрон оприлюднив склад нового уряду Франції Фото: Еммануель Макрон

У числі 18 міністрів виявилося 9 чоловіків та 9 жінок

Президент Франції Еммануель Макрон оприлюднив свій список міністрів у середу 17 травня 2017 року. Про це повідомляє France24.

"Як і очікувалося, в уряд обраного президента Франції від руху "Вперед!" Еммануеля Макрона увійшли представники лівих і правих політичних сил", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, таким чином новообраний президент Франції хоче подолати розділення лівих і правих, яке десятиліттями домінувало у Франції.

Так, міністром внутрішніх справ Макрон вибрав Жерара Коломба, мера Ліона, який був одним з перших соціалістів в числі прихильників Макрона. Центрист Франсуа Байру, чия партія підтримувала Макрона під час своєї кампанії, був призначений міністром юстиції.

Також, Жан-Ів Ле Дріан, колишній міністр оборони Соціалістичної партії і близький друг екс-президента Франсуа Олланда, який був призначений міністром закордонних справ і міністром по Європі. Сільві Гулар, центристський законодавець ЄС, був призначений міністром оборони.

У числі 18 міністрів виявилося 9 жінок і 9 чоловіків, що є відображенням передвиборчої обіцянки Макрона щодо гендерного паритету. Перше засідання кабінету відбудеться в четвер вранці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон оголосив правоцентриста Едуарда Філіпа новим прем'єр-міністром країни.