ua en ru

Макрон і Ле Пен лідирують у першому турі виборів у Франції, - опитування

Макрон і Ле Пен лідирують у першому турі виборів у Франції, - опитування Фото: Еммануель Макрон і Марін Ле Пен лідирують

За них віддали свої голоси 24% і 22% виборців відповідно

У першому турі президентських виборів у Франції лідирують колишній міністр економіки країни Еммануель Макрон і лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен. Це свідчить із даних опитування, яке було проведене телеканалом RTBF.

Згідно з опитуванням, Макрон нині лідирує з 24% голосів виборців. Своєю чергою Ле Пен отримала 22% голосів. Водночас за колишнього прем'єра Франсуа Фійона віддали свої голоси 20,5%. Лідер руху "Непокірна Франція" Жан-Люк Меланшон отримав 18% голосів.

За даними Міністерства внутрішніх справ Франції, явка на перший тур виборів станом на 17:00 23 квітня склала 69,42%. Там також відзначили, що в 2012 році в першому турі взяли участь 70,59% виборців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на виборах проголосували всі 11 кандидатів у президенти. Останнім на виборчу дільницю в Парижі з'явився Жан-Люк Меланшон, а трохи раніше узяв участь у голосуванні чинний президент країни Франсуа Олланд, який відмовився балотуватися на другий термін.