ua en ru

Маккейн заявив, що Трамп "частково винен" у застосуванні Асадом хімзброї

Маккейн заявив, що Трамп "частково винен" у застосуванні Асадом хімзброї Фото: Джон Маккейн

Маккейн поклав на Трампа "часткову провину" за хімічну атаку в Сирії

Сенатор від штату Арізони Джон Маккейн поклав на адміністрацію президента США Дональда Трампа часткову провину за застосування сирійським президентом Башаром Асадом хімічної зброї в провінції Ідліб. Про це повідомляє CBS.

Він не виключив, що президент Сирії Башар Асад міг сповнитися натхнення після заяви, зробленої в кінці березня держсекретарем Рексом Тіллерсоном про те, що Асада вибрав сирійський народ і його усунення від влади не є топ-пріоритетом.

"Я думаю, можливо, частково є провина", - сказав сенатор.

Маккейн, також зазначив, що Асад поляризує сирійське суспільство, що сприяє зростанню впливу ІДІЛ і Аль-Каїди. За його словами, "вони взаємопов'язані". Маккейн висловив думку, що США повинні враховувати це у вирішенні сирійської проблеми.

Крім того, він підкреслив, що тепер важливо розвинути стратегію і реалізувати її на практиці, для того, щоб припинити війну і сприяти встановленню миру в регіоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп обговорює можливість посилення санкцій проти Росії і Ірану через їх підтримку голови Сирії Башара Асада, якого звинувачують в застосуванні хімічної зброї проти мирного населення.