ua en ru

Маккейн заявив про неприйнятні втрати США в Афганістані через відсутність стратегії

Маккейн заявив про неприйнятні втрати США в Афганістані через відсутність стратегії Фото: Джон Маккейн (facebook.com/johnmccain)

Сенатор США заявив про відсутність переможної стратегії в Афганістані

Сенатор Сполучених Штатів Америки (США) Джон Маккейн заявив про неприйнятні втрати США в Афганістані через відсутність стратегії. Про це повідомив Джон Маккейн в ході виступу в програмі Face the Nation телеканалу CBS.

"У нас немає стратегії, і ми програємо. Коли ви не виграєте, ви програєте. І ми несемо неприйнятні втрати. У нас буде нова стратегія", - заявив Маккейн.

За його словами, в Сенат звертаються за додатковими засобами і людьми для операції в Афганістані, проте їх не будуть виділяти, якщо не буде нової стратегії.

"Я неодноразово запитував і генерала Меттіса (главу Пентагону), яким я захоплююся, і генерала Макмастера (радника Дональда Трампа з нацбезпеки), прихильником якого я є, де стратегія? Тоді у нас може бути політика. Після цього ми дозволимо фінансування військ, танки і гармати", - резюмував Маккейн.

Сенатор зазначив, що проблема криється в Білому домі. На його думку, адміністрація президента повинна об'єднати зусилля, оголосити стратегію повинен, на його думку, Дональд Трамп.

"Не забуваймо трагедію 11 вересня", - підкреслив сенатор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво Міністерства оборони США розглядає можливість розширення бойових дій в Афганістані.