ua en ru

Маккейн закликав Трампа надати Україні зброю для стримування агресії РФ

Маккейн закликав Трампа надати Україні зброю для стримування агресії РФ Фото: Джон Маккейн (facebook.com/johnmccain)

На думку сенатора США зброя буде сприяти миру в регіоні

Керівник комітету Сенату Сполучених Штатів Америки (США) по збройних силах Джон Маккейн закликав президента США Дональда Трампа надати Україні зброю для стримування агресії Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє DW.

"Сенатор-республіканець рекомендує президенту США дати зелене світло постачанню летальної зброї Україні. На думку Маккейна, це стримає агресію президента РФ Володимира Путіна і буде сприяти миру в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Маккейн вважає, що США повинні підтримати таким чином Україну, щоб вона могла захистити "свою незалежність і територіальну цілісність" від "подальшої російської агресії". Сенатор вважає, що таким чином можна підвищити ціну, яку президент РФ змушений платити за цю агресію.

За словами керівника комітету Сенату, таким чином Захід може підштовхнути Москву внести корективи у свої розрахунки, а також "чинити тиск на РФ для повного дотримання мінських домовленостей".

"Іншими словами, надання оборонних летальних озброєнь Україні не суперечить мирному вирішенню конфлікту. Це є ключовим фактором для його досягнення", - резюмував Маккейн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву екс-посла США в Україні Джона Гербста, що на сьогоднішній день існують реальні передумови до того, США нададуть Україні летальна зброю.