ua en ru

Маккейн назвав Росію бензоколонкою, яка тільки прикидається країною

Маккейн назвав Росію бензоколонкою, яка тільки прикидається країною Фото: Джон Маккейн

Світ повинен зупинити Путіна, - Маккейн

Голова Сенатського комітету з питань Збройних сил Джон Маккейн назвав Росію бензоколонкою, яка тільки прикидається країною. Про це він заявив під час виступу у вашингтонському "Інституті Гудзона", передає Голос Америки.

"Кожні кілька днів росіяни пересувають паркан між Абхазією і Південною Осетією на кілька метрів вглиб Грузії і завозять туди росіян. Путін підраховує, як далеко він може зайти, оцінюючи реакцію на свої дії", - заявив Маккейн.
За словами сенатора, світ повинен зупиняти Путіна, а перше, що можуть зробити США - озброїти українців.

"Вперше за 70 років країна втратила частину своєї території. До нашого сорому ми не дали українцям зброя, якою вони могли б себе захистити. Ми можемо їм дати "Джавеліни" - це дуже ефективна протитанкова зброя і, я гарантую, це суттєво збільшить ціну, яку Росія платить за свої дії. Але, у що складно повірити, ми навіть з українцями не всією розвідувальною інформацією ділимося. Українці воюють зброєю 20-го століття, а росіяни використовують зброю 21 століття", - зазначив він.

Маккейн вважає, що у Вашингтоні також недооцінюють вплив російської пропаганди, особливо в Європі.

"Припустимо, що Президент Путін вирішить увійти в три російськомовні провінції однієї з Балтійських країн. Припустимо, що він тільки туди зайшов і нікуди далі. Хтось тут вірить, що НАТО завдасть військову відповідь? Я ні. Сподіваюся, що я помиляюся. І для того, щоб НАТО було заблоковано досить одного голосу. Політика НАТО відображає політику уряду країн-членів організації, які залежать від російської енергії. А вони ще й продовжують скорочувати витрати на оборону", - підкреслив сенатор.

Крім цього, він заявив, що навіть якщо сьогодні Путін виглядає переможцем, зрештою, Росію все одно чекає поразка.

"У далекій перспективі їх чекають величезні проблеми. Економіка падає. Я часто говорив, що Росія - бензоколонка, яка тільки прикидається країною. А потім я цей вислів відредагував - це бензоколонка, яка управляється мафією, і прикидається країною", - говорить Маккейн.

Нагадаємо, раніше Маккейн закликав США надати Україні оборонну зброю.