ua en ru

Македонія за 5 місяців витратила на мігрантів більше 5 млн. євро

Македонія за 5 місяців витратила на мігрантів більше 5 млн. євро Фото: мігранти

Македонія витратила 5 млн євро незапланованих коштів лише на цілі служб безпеки

Для боротьби з напливом мігрантів з Африки та Близького Сходу країна витратила 5 млн євро, незапланованих в бюджеті. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на заяву президента Македонії Герге Іванова.

"Як держава ми довели, що можемо справитися з цим викликом, хоча всі кошти витрачені практично по максимуму", - підкреслив президент.

За його словами, цей балканський маршрут - найшвидший для біженців, і саме він все частіше використовується нелегалами, "що, очевидно, в нинішніх умовах - наплив мігрантів зростає"

"Нам потрібна і матеріальна і фінансова допомога, а також є необхідність в одержанні обладнання, яке допоможе вирішити дану проблему", - зазначив президент Македонії, додавши, що тільки відомства, які забезпечують безпеку, щомісяця витрачають близько 1 млн. '

"За ці п'ять місяців Македонія витратила €5 млн незапланованих коштів лише на цілі служб, які забезпечують безпеку, і це без урахування витрат на охорону здоров'я і послуги міністерства праці та соціальної політики", - звернув особливу увагу Іванов.

Як повідомлялося, з початку року в європейські країни по морю прибули близько 600 тисяч мігрантів. Основна частина біженців їдуть з Афганістану, Сирії та Іраку. Багато йдуть пішки з Туреччини через Грецію, Македонію та Сербію.

Нагадаємо, перші 50 біженців прибули до Фінляндії в рамках розподілу ЄС.