ua en ru

У Македонії знову протестували проти перейменування країни

У Македонії знову протестували проти перейменування країни Фото: протести в Македонії (twitter.com/macedonianvoice)

Протестувальники вимагають, щоб прем'єр-міністр Зоран Заєв припинив переговори з Грецією про зміну назви Македонії

У столиці Македонії Скоп'є тисячі людей вийшли з прапорами на вулиці, протестуючи проти можливої зміни назви країни, у неділю, 4 березня. Про це повідомляє The Guardian.

Учасники протесту, організованого рухом "Ми - Македонія" зібралися під статуєю еллінського правителя Олександра Великого на головній площі Скоп'є і скандували "Ми - македонці".

"Ми тут, тому що питання назви, ідентичності, конституції і мови - ті питання, за якими ми маємо зайняти сильну позицію", - заявила одна з організаторів мітингу Евіка Стоянова-Камберова.

Протестувальники вимагають, щоб прем'єр-міністр країни Зоран Заєв припинив переговори з Грецією про зміну назви Македонії.

Вони також хочуть ухвалення резолюції ООН, яка визнає за Македонією її конституційну назву.

У Македонії знову протестували проти перейменування країниУ Македонії знову протестували проти перейменування країниУ Македонії знову протестували проти перейменування країниУ Македонії знову протестували проти перейменування країни

Фото: протести в Македонії

Зазначимо, Македонія веде з Грецією багаторічну суперечку про свою назву.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв озвучив чотири варіанти нової назви країни: Республіка Північна Македонія, Республіка Верхня Македонія, Республіка Вардарська Македонія, Республіка Македонія (Скоп'є).