ua en ru

У Македонії пройшов багатотисячний протест проти перейменування країни

У Македонії пройшов багатотисячний протест проти перейменування країни Фото: Протест у Скоп'є, Македонія (radiosvoboda.org)

Протестувальники вимагали припинити переговори і вигукували: "Хай живе Македонія"

У столиці Македонії Скоп'є кілька тисяч людей вийшли 27 лютого на вулиці в знак протесту проти можливого перейменування країни, ініційованого Грецією. Про це передає "Радіо Свобода".

"Протест організував Світовий македонськbq конгрес і кілька інших організацій. Вони звинуватили і уряд прем'єр-міністра Зорана Заєва, і головну опозиційну націоналістичну партію VMRO-DPMNE в зраді національних інтересів Македонії. Політичні партії, в тому числі VMRO-DPMNE, заявили, що не мають ніякого відношення до протесту", - пише видання.

Зазначимо, Македонія веде з Грецією багаторічну суперечку про назву Македонії. Протест викликаний недавньою заявою прем'єр-міністра з цього приводу.

Повідомляється, що протестувальники вимагали припинити переговори і вигукували: "Хай живе Македонія".

Нагадаємо, що днем раніше прем'єр-міністр Македонії Зоран Заев озвучив чотири варіанти нової назви країни. Варіантами стали: Республіка Північна Македонія, Республіка Верхня Македонія, Республіка Вардарская Македонія, Республіка Македонія (Скоп'є).