ua en ru

Магера прогнозує початок процесу з виборів мера Києва в квітні

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера прогнозує початок процесу з виборів мера Києва в квітні.

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера прогнозує початок процесу з виборів мера Києва в квітні. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Виборчий процес на місцевих виборах починається за 50 днів до дня голосування. Це має бути на початку квітня", - зазначив Магера , відповідаючи на питання про початок реєстрації кандидатів.

Заступник голови ЦВК також підкреслив необхідність прийняття закону про місцеві вибори.

"Необхідно ще прийняти зміни до закону про місцеві вибори, деякі моменти уточнити, наприклад, дозволити виборцеві входити до складу дільничної виборчої комісії , яка одночасно організовує проведення, як президентських виборів, так і місцевих виборів", - зазначив Магера.

Він вважає, що є необхідність передбачити існування районних виборчих комісій навіть там, де не створені районні ради.
"У Києві немає районних рад, але створити районні комісії треба. Якщо цих змін в законі не буде, то ми опинимося в ситуації, коли в м. Києві більше тисячі дільничних комісій та одна міська комісія, уявіть, що ця одна комісія приймає протоколи від тисячі дільничних", - повідомив Магера.

Нагадаємо, 25 лютого Верховна Рада проголосувала за призначення виборів мера Києва і Київради на 25 травня.