ua en ru

МАГАТЕ стримано прокоментувало результати триденного візиту своїх інспекторів до Ірану

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) стримано вітало результати триденного візиту своїх інспекторів до Ірану. Заступник глави МАГАТЕ Херман Накертс, який очолював групу інспекторів, заявив, що досягнуто прогресу у зусиллях переконати іранських офіційних осіб у необхідності враховувати стурбованість західних країн. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Виступаючи перед журналістами у Відні після повернення з Ірану, Накертс сказав, що Тегеран, як видно, схильний співпрацювати з МАГАТЕ. Він додав, що для продовження вивчення всіх аспектів іранської ядерної програми необхідна нова поїздка інспекторів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі пропонував МАГАТЕ продовжити термін перебування експертів агентства в Тегерані і висловлював надію, що результати їх роботи послаблять напруженість у відносинах із Заходом через іранську ядерну програму.

Нинішній візит експертів до Ірану був пов'язаний з листопадовим доповіддю МАГАТЕ - в документі зазначалося, що Іран, судячи з наявних ознак, розробляє ядерну зброю.