ua en ru

МАГАТЕ констатує відсутність прогресу в переговорах з Іраном

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) констатує відсутність прогресу в переговорах з представниками Ірану в Тегерані. Головний експерт МАГАТЕ з іранської ядерної програми Герман Накертц після завершення дводенного засідання повідомив, що черговий раунд переговорів відбудеться 12 лютого 2013 р. у Тегерані. За словами Накертца, поки МАГАТЕ так і не вдалося домовитися про діставання доступу на іранський ядерний об'єкт в Парчині, передає Reuters.

Читайте також: Іран цілеспрямовано дестабілізує ситуацію на півдні Ємену, - посол США в Ємені

"За підсумками двох днів напружених дискусій нам не вдалося здолати розбіжності і виробити структурований підхід до дозволу існуючих проблем, включаючи можливе вживання іранської ядерної програми у військових цілях", - пояснив Накертц.

Міжнародне співтовариство побоюється, що Іран може розробляти ядерну зброю під прикриттям мирної атомної програми. Тегеран відкидає звинувачення, проте не допускає міжнародних спостерігачів на деякі ключові ядерні об'єкти.

Паралельно Іран веде переговори з "шісткою" держав-посередників (США, Росія, Великобританія, Франція, Китай і Німеччина) з питання ядерної програми. Раніше повідомлялося, що черговий раунд переговорів між сторонами може відбутися вже в січні 2013 р., проте точнішу дату і місце, де проходить переговори, належить визначити пізніше.