ua en ru

Мадуро попросив уряд Венесуели піти у відставку

Мадуро попросив уряд Венесуели піти у відставку Фото: Ніколас Мадуро (Haqqin.az)

Президент Венесуели заявив про плани провести глибоку реструктуризацію для продовження "великої соціалістичної місії"

Після перемоги на парламентських виборах опозиційного "Блоку демократичної єдності" президент Венесуели Ніколас Мадуро попросив членів уряду покинути свої пости, передає місцева радіостанція Mundial.

"Я попросив кабінет міністрів піти у відставку, щоб провести глибоку реструктуризацію, реконструкцію і відновлення національного уряду", - сказав Мадуро під час ефіру на державному телебаченні.

Як заявив президент Венесуели, процес глибокого оновлення буде супроводжуватися планом дій. Мадуро попросив підтримки у країни для продовження "великої соціалістичної місії".

Напередодні у Венесуелі було опубліковано остаточні результати виборів до Національної асамблеї, згідно з якими конституційну більшість у парламенті отримала опозиція.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті Національної виборчої ради Венесуели, опозиційний "Блок демократичної єдності" отримав 109 місць (65,27%). Правлячій "Єдиній соціалістичній партії" дісталося 55 мандатів (32,93%). Ще три місця було віддано представникам корінного населення.

Як повідомлялося, парламентські вибори у Венесуелі, на яких вперше за 17 років перемогла опозиція, відбулися 6 грудня. Їхній результат багато в чому зумовлений втомою населення країни від розгулу злочинності, постійної нестачі основних товарів і високої інфляції. Президент Венесуели Ніколас Мадуро визнав перемогу опозиції, яка, своєю чергою, пообіцяла відродити занепалу економіку і випустити з тюрем політичних активістів.