ua en ru

На парламентських виборах у Венесуелі вперше за 17 років перемогла опозиція

На парламентських виборах у Венесуелі вперше за 17 років перемогла опозиція Фото: перемога опозиції у Венесуелі (EPA)

"Блок демократичної єдності" Венесуели виступає проти тоталітарного режиму президента Ніколаса Мадуро

На парламентських виборах у Венесуелі перемогла коаліція опозиційних партій "Блок демократичної єдності". Про це в понеділок, 7 грудня, повідомила Центральна виборча комісія, передає Deutsche Welle.

Згідно з першими результатами голосування, що відбулося напередодні, опозиція отримає щонайменше 99 зі 167 місць у парламенті.

Депутатам правлячої Єдиної соціалістичної партії Венесуели, яку очолює президент Ніколас Мадуро, дістануться щонайменше 46 місць.

Перемога "Блоку демократичної єдності" означає, що у країні вперше за 16 років зміниться соціалістична влада. Президент Мадуро вже оголосив, що визнає результати голосування.

"Сьогодні я можу сказати, що перемогла економічна війна", - сказав Мадуро у своєму телезверненні. На думку експертів, результат минулих виборів у Венесуелі багато в чому зумовлений втомою населення країни від розгулу злочинності, постійною нестачею основних товарів і високою інфляцією. Також значний вплив на економіку Венесуели мало падіння цін на нафту.

Парламент нового скликання розпочне свою роботу в січні 2016 року терміном на п'ять років.

За даними Associated Press, в день проведення виборів у Венесуелі одного з лідерів опозиції Карлоса Ермосо було затримано венесуельськими спецслужбами.

"Блок демократичної єдності" Венесуели виступає проти тоталітарного режиму Мадуро, який продовжує справу колишнього президента Уго Чавеса в побудові "соціалізму XXI століття". До коаліції входять всі представники демократичної опозиції Венесуели і політичні в'язні.

Нагадаємо, в листопаді родичів президента Венесуели звинуватили в контрабанді наркотиків.