ua en ru

На Мадагаскарі стався спалах чуми, десятки жертв

На Мадагаскарі стався спалах чуми, десятки жертв Фото: хвороба

На Мадагаскарі зареєстровано більше сотні хворих чумою

На Мадагаскарі стався спалах епідемії чуми, десятки жертв і більше сотні хворих. Про це повідомляє прес-служба Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"ВООЗ швидко нарощує зусилля, реагуючи на спалах чуми на Мадагаскарі, яка поширилася на столичні і портові міста, за кілька тижнів заразивши понад 100 осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, на Мадагаскарі легеневою чумою захворіли 114 людей, 21 з яких помер.

"ВООЗ стурбована тим, що чума може поширитися далі, так як вона вже з'явилася в декількох містах на початку сезону епідемій", - заявила представник ВООЗ на Мадагаскарі Шарлортта Ндіайє.

Вона додала, що ВООЗ здійснює підтримку в лікуванні та моніторингу ситуації з епідемією чуми.

"Наші команди перебувають на місцях у Мадагаскарі, надаючи технічні рекомендації, проводячи оцінки, підтримуючи спостереження за хворобами і взаємодіючи з громадами. Ми робимо все можливе для підтримки зусиль уряду, в тому числі шляхом координації дій у сфері охорони здоров'я", - підкреслила Ндіайє.

Так, організація виділила 300 тис. доларів з надзвичайних фондів. Загальна кількість коштів, виділених ВООЗ на боротьбу з чумою на Мадагаскарі, досягло 1,3 млн доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву ВООЗ, що кількість хворих холерою після спалаху епідемії в Ємені у квітні 2017 року досягло 612 703 чоловік.