ua en ru

Mabofi Holdings Ltd має намір видобувати нафту і газ у Польщі

Компанія Mabofi Holdings Ltd має намір видобувати нафту і газ у Польщі. Про це повідомив "Комерсант-Україна" співрозмовник з оточення Дмитра Фірташа.
За його словами, Д.Фірташ планує повернути через суд "дочки" Emfesz Kft - Emfesz NG Polska - і DPV Service вже в наступному році: "Як тільки всі ліцензії будуть повернені, ми приступимо безпосередньо до видобутку нафти і газу". За словами співрозмовника видання, видобувати вуглеводні в Польщі для Д.Фірташа безпечніше, ніж в Україні: "Ситуація з 11 млрд куб. м газу продемонструвала, що в Україні на рівному місці можуть виникнути проблеми. Та й ціни в Польщі зараз вище, ніж в Україні".
Нагадаємо, Mabofi Holdings Ltd (Кіпр) звернулася з позовом до окружного суду польського міста Зелена Гура, який 24 листопада наклав арешт на акції "дочки" Emfesz Kft - Emfesz NG Polska - і належить їй DPV Service. До кінця грудня, за даними Mabofi, має відбутися перше судове розгляд. Суд постановив внести інформацію про арешт до офіційного реєстру. У Mabofi повідомили, що DPV Services належить 21 ліцензія на пошук нафтогазових запасів на загальній території в 20 тис. кв. км. Запаси цих родовищ оцінюються в 180 млн умовних барелів, а вартість компанії - в 250 млн дол.