ua en ru

М.Вісмантас: Світовий банк продовжує роботу над наданням Україні кредитів в 850 млн дол

На сьогоднішній день Світовий банк продовжує роботу над наданням Україні двох кредитів у розмірі 500 млн дол. і 350 млн дол. Про це на сьогоднішньому круглому столі заявив координатор фінансових проектів Світового банку по Україні, Білорусії і Молдавії Маріус Вісмантас, передає кореспондент РБК-Україна.
"У принципі, ми працюємо над двома кредитами, які повинні надати бюджету. Вони розподіляються на 500 і 350 млн дол. Над цими двома кредитами ми працюємо вже протягом двох років", - заявив М.Вісмантас.
Він також підкреслив, що на сьогоднішній день ті вимоги, які висувалися України для надання даних кредитів з ведення реформ, поки не виконані.
Говорячи про кредит, що надається для розвитку фінансового сектору, представник Світового банку підкреслив, "для того, щоб повністю здійснити раніше обговорену програму, залишилося зробити один або два кроки з реформування. З боку Національного банку була проведені дуже суттєва робота, і залишаються ще незробленим два ключових заходу - це прийняття закону про консолідований нагляд, і закону про реформування фонду гарантій".
М.Вісмантіс зазначив, що на даний момент триває робота в цьому питанні з керівними структурами.