ua en ru

М.Бродський пропонує платити винагороду в сумі 25% від митної вартості контрабандного вантажу особам, які виявили факт контрабанди

Глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський пропонує платити винагороду особам, які виявили факт контрабанди в сумі 25% від митної вартості контрабандного вантажу. Про це він заявив на засіданні Громадської колегії Держкомпідприємництва, зібраної з приводу внесення пропозицій до Митного кодексу України, передає кореспондент РБК-Україна.
«В ЄС існує така норма, особа, яка може вказати на факт контрабанди чи допоможе знайти (контрабанду) отримує 25% від митної вартості вантажу», - сказав М.Бродський. При цьому він додав, що внесе цю пропозицію на розгляд робочої групи при роботі над новим Митним кодексом. «Подивимося, що скаже уряд, парламент», - додав він.
В свою чергу заступник глави Державної митної служби України, Сергій Сьомка додав, що для цього необхідне серйозне фінансування. «Це нормальна цивілізована практика в країнах ЄС. Але у нас немає достатнього обсягу коштів для цього. Виплати повинні бути більш суттєві і для цього потрібно прийняти відповідний законопроект », - сказав С.Сьомка.
За словами С.Сьомки за поточний рік Митною службою України було порушено більше 300 кримінальних справ (в т.ч. і з приводу конрабанди) на суму більше 640 млн грн.