ua en ru

Möbius передав сорбент для ліквідації наслідків пожежі на нафтобазі

Möbius передав сорбент для ліквідації наслідків пожежі на нафтобазі Фото: Пожежа під Васильковим

Українська компанія Mobius, яка займається утилізацією гумотехнічних та полімерних виробів, надала 5 тонн адсорбенту для ліквідації екологічних наслідків нафтового забруднення після пожежі на базі "БРСМ-Нафта" в Київській області. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Повідомляється, що 14 червня до місця ліквідації наслідків пожежі було доставлено 5000 кг спеціального адсорбенту для запобігання нафтового забруднення.

На офіційному сайті ДСНС повідомляється, що вже використано 4400 кг адсорбенту для засипання місць забруднення нафтопродуктами. У комплекті з адсорбентом співробітникам ДСНС була надана інструкція про застосування продукту і супутні матеріали.

"Розуміючи дефіцит бюджету, обладнання, екіпіровки ДСНС, і спостерігаючи за тим як важко проходить процес гасіння пожежі, я не міг собі дозволити залишитися в стороні, - зазначив засновник Mobius Михайло Бондаренко. - Міністерство екології та ДСНС налаштованими показали себе на швидкий результат у вирішенні проблеми, а також прогресивним і відкритим до нової ефективної практиці ліквідації наслідків пожежі".

У компанії відзначили, що адсорбент дозволяє усувати розливи нафти, нафтопродуктів і хімікатів на воді і на суші, збирати небезпечні розлиті хімічні речовини, виключити шкідливі випаровування, мінімізувати збиток від подібних техногенних катастроф, а також в рази зменшити ризик повторних загорянь.

Ініціатива була підтримана міністром екології Ігорем Шевченко і першим заступником міністра Світланою Коломієць. "Дякую за допомогу і турботу про Україну, ми підтримаємо цю ініціативу на належному рівні", - прокоментував він допомогу Mobius.

Глава ДСНС Микола Чечоткін дав розпорядження використовувати сорбент для локалізації розливів, щоб зменшити ризик загоряння та мінімізувати вплив на екологію території поблизу нафтобази.

Як стало відомо, у Міністерстві екології та природних ресурсів планують запропонувати Кабінету міністрів закріпити на законодавчому рівні використання спеціальних сорбентів для ліквідації наслідків пожеж, розливів нафти і нафтопродуктів на об'єктах підвищеної небезпеки. В міністерстві вирішили працювати на попередження, використовуючи сучасні методи і матеріали, так як це прийнято у розвинених європейських країнах.

Зазначимо, при пожежі на нафтобазі під Васильковом загинуло 5 та постраждало 15 осіб.