ua en ru

Люстрація в Україні відбувається за замовленням окремих політсил, - Хорошковський

Народний гнів сьогодні часто використовується певними політиками для з'ясування відносин, вважає другий номер у списку партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна" Валерій Хорошковський. Про це він сказав в ефірі програми "Факти тижня з Оксаною Соколовою" на ICTV.

"Те, що називається народною люстрацією, на жаль, іноді відбувається у формі замовлень. Я, будучи колишнім головою Служби безпеки України, маю достатньо інформації про те, хто це робить і як це робить. І, на жаль, дійсно, дуже часто народний гнів використовується певними групами людей та певними політиками для з'ясування своїх стосунків", - заявив він.

В цьому відношенні він звернувся не лише до українського народу, але і послам європейських держав з тим, щоб вони згадали, що в 2012 р. при самому невеликому порушення з боку влади по відношенню до опозиції була миттєва негативна реакція європейських політиків і європейської преси.

"Як ми потім зможемо виправдати те, що відбувається сьогодні? Ми стали ближче до Європи? Ні - ми стали на 10 кроків далі!", - підкреслив Хорошковський.

На його думку, самі українці - це кращий "люстратор", але їх люстрація буде полягати в голосуванні на цих виборах за ті політичні сили, в яких вони бачать свої сподівання і надії на майбутнє.