ua en ru

Будь-які патріотичні акції можуть використовувати для провокацій з-за "паршивих овець", - Грицак

Будь-які патріотичні акції можуть використовувати для провокацій з-за "паршивих овець", - Грицак Фото: Василь Грицак

У СБУ немає інформації про підготовку терактів в будь-яких містах

Масові заходи, а також патріотичні акції, які проводяться, можуть бути використані для провокацій. Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, серед учасників таких заходів завжди може виявитися провокатор, який буде розгойдувати настрій і навмисно підбивати людей на неадекватні дії.

"Загроза терористичних атак існує ... Ми маємо нашого сусіда, який постійно прагне дестабілізувати ситуацію ... Будь-яку мирну акцію, на жаль, можна використовувати для провокацій. Причому акцію буде проводити патріотична організація, а знайдеться одна паршива вівця, яка зробить те, що призведе до незворотних процесів", - заявив Грицак.

Грицак запевнив, що СБУ вживає всі можливі заходи для недопущення дестабілізації і спроб терактів під час проведення масових акцій.

"Служба приймає максимальні заходи для попередження терористичних актів ... Ми єдині з іншими правоохоронними органами та з патріотичними організаціями. Ми навіть створили спільні штаби ... Тобто ми обмінюємося інформацією", - сказав глава відомства.

При цьому Грицак заявив, що на даний момент немає реальної інформації про підготування теракту в певному місті.

Нагадаємо, з нагоди Дня гідності і свободи в Києві посилено заходи безпеки.