ua en ru

Лисенко: сили АТО не помітили виведення російської техніки з Донбасу

Лисенко: сили АТО не помітили виведення російської техніки з Донбасу Фото: Андрій Лисенко

На Донеччині триває ротація військових РФ і навчання бойовиків

Сили антитерористичної операції (АТО) не помітили виведення російської техніки з Донбасу. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є інформація про те, що відбувається ротація російських військових, частина з яких відбуває з окупованої території на територію Російської Федерації, частина їх замінує. Є інформація про те, що у бойовиків тривають навчання, в тому числі і танкових підрозділів і піхотних підрозділів будь-Яких дій, спрямованих на те, щоб відводити озброєння з території Донбасу на територію Росії, ми поки що не помітили", - повідомив він.

Лисенко також прокоментував повідомлення місії ОБСЄ в місцях скупчення техніки бойовиків.

"У нас є також інша інформація про місця, де знаходиться ворожа техніка і особовий склад. Єдине, що можна додати, що інформація, яку передають представники ОБСЄ і наша розвідка, багато в чому збігається, і це нам допомагає зрозуміти, як реальне становище на окупованих територіях і виходячи з цього зробити розрахунок сил та засобів для можливих провокацій з боку бойовиків", - повідомив спікер АПУ.

Нагадаємо, за даними Лисенко, на Донбасі за минулу добу, 1 жовтня, спостерігалося ідеальне дотримання режиму припинення вогню не було зафіксовано жодного обстрілу бойовиків.

Вчора не загинув жоден український військовий. Проте один боєць АТО підірвався на розтяжці біля Станиці Луганської на лінії розмежування.